Ciorba de fasole si varza

de aziz in Ciorbe, 25 Feb 2011 | 22859 vizualizari

 

Aceasta reteta am vz mai demult la tv facuta de Ina Garten si cica ar fi italiana dar la noi in moldova se face cu varza murata dar fara crutoane ,dar sa va spun despre ce este vb....

 

INGREDIENTE

  • o cutie fasole in sos tomat(in reteta orig fasole alba 400gr pusa la inmuiat in apa de cu seara)
  • un sfert de varza verde(poate fi si varza murata dar cred se schimba destul de mult reteta)
  • citeva bete de telina
  • o cutie de rosii in sos tomat
  • un morcov
  • o ceapa
  • patrunjel verde
  • supa instant
  • paprika iute
  • seminte de marar
  • piper negru
  • jumatate lingura de zahar
  • 6 felii piine prajita sau crutoane sau bagheta crocanta
  • parmezan ras pt gustul final

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole si varza:

se taie legumele in bucatele destul de maricele. Se caleste in citeva linguri de ulei(in reteta orig ulei de masline)ceapa, se adauga morcovul si restul de legume +fasolea si se inabuse in sucul de la fasole. Se adauga varza, apoi si rosiile in sos tomat , apa cit sa cuprinda tot . Cind incepe sa fiarba se adauga condimentele +jumatate lingura de zahar si se lasa la foc mic sa fiarba, adaugind apa daca e necesar cam o ora.  Se adauga feliile de piine prajita si se amesteca din cind in cind lasind la fiert pina se obtine o ciorba destul de consistenta.

Se serveste calda cu patrunjel verde si parmezan ras. Daca doriti sa nu fie de post puteti la inceput cind caliti ceapa sa puneti bacon la prajit. La tv fasolea dupa ce fierbe este impartita in doua: jumatate lasata intreaga iar cealalta jumatate data la blender facuta pasta si adaugata in ciorba. Eu facind-o din fasole la cutie am lasat-o intreaga toata. Sincer este excelenta, are un gust fantastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole si varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

rivka 1

28.02.2011, 19:13

am facut-o si eu azi! ZUPER eu mi-am pus in farfurie si iaurt gros si am mancat cu paine.
am schimbat putin nu am pis deloc carne si nici supa instant, doar legume, paprika, etc.

aziz 1

03.03.2011, 11:05

ma bucur ca ti-a placut ,nici eu nu pun carne imi place fara

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 00:41

buna ciorba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu bors